Boris Johnson le transmite polonezilor din Marea Britanie că sunt bineveniți să rămână după Brexit

Boris Johnson le transmite polonezilor din Marea Britanie că sunt bineveniți să rămână după Brexit

Ministrul de externe britanic Boris Johnson le-a transmis joi cetățenilor polonezi că sunt bineveniți să rămână în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană, prevăzută pentru martie 2019, transmite Reuters.

''Vreau să repet mesajul esențial către cei un milion de polonezi aflați aici, în țara noastră: 'Sunteți aici pentru a rămâne. Sunteți bineveniți' '', a declarat Johnson într-o conferință de presă comună cu omologul său polonez Witold Waszczykowski, desfășurată la Londra.

În discursul rostit pe 22 septembrie la Florența, Theresa May a dat noi asigurări că Brexitul este un proces ireversibil, că Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene până în anul 2020 și că dorește o perioadă de tranziție de doi ani în procesul de ieșire din blocul comunitar, perioadă în care imigranții comunitari vor putea să rămână și să muncească în Marea Britanie, precizând însă că va exista un sistem de înregistrare a lor ca etapă premergătoare a unui nou regim privind imigrația.

Referitor la cetățenii UE stabiliți în Marea Britanie, Theresa May a declarat că dorește un acord cu UE pentru ca instanțele britanice să poată să țină cont de hotărârile Curții de Justiție a UE și să poată oferi o 'interpretare consistentă' a acestora.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia