Boris Johnson: Orice incursiune a Rusiei în Ucraina ar fi dezastruoasă

Boris Johnson: Orice incursiune a Rusiei în Ucraina ar fi dezastruoasă

Premierul britanic Boris Johnson a atenţionat joi Rusia că orice fel de incursiune în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume şi a reiterat că Londra susţine cu hotărâre suveranitatea şi integritatea Ucrainei, relatează Reuters.

Preşedintele american Joe Biden a prezis miercuri că Rusia va acţiona în privinţa Ucrainei, spunând că Moscova va plăti scump pentru o invazie la scară largă, dar sugerând că în cazul unei 'incursiuni minore' costul ar fi mai mic.

Comentariile susţinute de Biden într-o conferinţă de presă la Casa Albă a făcut mai neclar modul în care Occidentul ar reacţiona dacă preşedintele rus Vladimir Putin ar dispune invadarea Ucrainei, determinând Casa Albă să încerce ulterior să explice ce a vrut să spună preşedintele american.

Întrebat despre afirmaţiile lui Biden, Johnson a atenţionat Moscova să nu înceapă nicio incursiune.

"Să fie clar: dacă Rusia va începe o incursiune în Ucraina, de orice dimensiune, cred că acest lucru ar fi un dezastru nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Rusia. Dar ar fi un dezastru şi pentru lume", a declarat Johnson.

"Marea Britanie susţine ferm suveranitatea şi integritatea Ucrainei", a adăugat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani