Boris Johnson primeşte aproape 23.000 de lire pe lună pentru un articol săptămânal în Telegraph

Boris Johnson primeşte aproape 23.000 de lire pe lună pentru un articol săptămânal în Telegraph

Fostul ministru britanic de externe Boris Johnson este plătit cu puţin sub 23.000 de lire sterline pe lună pentru a publica săptămânal un articol în ziarul Telegraph, informează portalul politico.eu.

Fostul şef al diplomaţiei britanice, revenit în rândurile deputaţilor după plecarea din cabinetul condus de Theresa May, şi-a actualizat săptămâna aceasta declaraţia de avere şi interese pentru a menţiona că primeşte 22.916,66 lire pe lună pentru zece ore de muncă de la Telegraph Media Group. Johnson are o îndelungată colaborare cu ziarul Telegraph, la care a fost corespondent şi redactor şef adjunct.

Cât timp a fost membru al cabinetului Theresei May, Boris Johnson a câştigat 141.505 lire pe an (sau 11 792 pe lună), bani care - după cum consemna anul trecut Sunday Times - nu îi ajungeau pentru traiul zilnic.

După plecarea din guvern în semn de protest faţă de planul "Chequers" al premierului May privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, Johnson s-a întors în legislativ, unde are un salariu de bază de 77.379 lire anual.

Fostul ministru de externe - care susţine că planul Chequers ar lăsa Marea Britanie "blocată în raza de acţiune a Bruxellesului" după ce va părăsi Uniunea Europeană, în martie anul viitor - a lansat în repetate rânduri în articolele sale din Telegraph atacuri asupra premierului şi a planului său pentru Brexit, dar a abordat şi alte subiecte care au stârnit controverse. De exemplu, în august le-a comparat pe femeile musulmane care poartă văl cu nişte "cutii de scrisori" şi "spărgătoare de bănci". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro