Boris Johnson şi-a luat la revedere de la deputaţii britanici cu o replică din filmul „Terminator 2”: „Hasta la vista, baby”

Boris Johnson şi-a luat la revedere de la deputaţii britanici cu o replică din filmul „Terminator 2”: „Hasta la vista, baby”

„Misiune în mare parte îndeplinită", a dat asigurări prim-ministrul, care a vorbit despre ultimii trei ani ai săi la putere şi a afirmat că va petrece următoarele săptămâni „făcând ceea ce cred că publicul se aşteaptă să fac: să avansez în dosarele pentru care am fost aleşi în 2019".

„Aceşti ultimi ani au fost cel mai mare privilegiu al vieţii mele", a adăugat prim-ministrul în vârstă de 58 de ani, care a demisionat pe 7 iulie după o serie de scandaluri. Hasta la vista, baby", a încheiat el, în aplauzele deputaţilor din tabăra conservatoare, folosind o celebră replică a unui personaj jucat de Arnold Schwarzenegger în filmul „Terminator 2", scrie Agerpres.

Keir Starner, liderul opoziţiei laburiste, l-a întrebat pe Johnson despre anularea unei dezbateri televizate pe Sky News.

„Ei bine, nu urmăresc subiectul foarte îndeaproape", a spus prim-ministrul la final de mandat, şi a profitat de prilej pentru a da „câteva sfaturi" celui care îi va succeda la Downing Street.

„Rămâneţi aproape de americani, susţineţi-i pe ucraineni, bateţi-vă pentru libertate şi democraţie peste tot. Reduceţi impozitele şi eliminaţi reglementările acolo unde puteţi, pentru a face din această ţară cel mai bun loc pentru a trăi şi a investi", a adăugat el.

În plus, el a spus deputatiţor să se concentreze pe drumul pe care îl au în faţă, da să nu uite să verifice „oglinda retrovizoare”. Acesta a încheiat spunând că „amintiţi-vă înainte de toate că nu Twitter contează, ci oamenii care ne-au trimis aici".

Deputaţii conservatori votează miercuri pentru a cincea şi ultima oară pentru a-i desemna pe cei doi candidaţi finalişti. În cursă se mai află fostul ministru de finanţe Rishi Sunak, şefa diplomaţiei Liz Truss şi secretarul de stat pentru comerţ internaţional Penny Mordaunt.

Succesorul lui Boris Johnson va fi cunoscut pe 5 septembrie, dată la care se încheie vacanţa parlamentară care începe vineri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...