Boris Johnson spune că este foarte probabil ca negocierile comerciale cu UE să nu ajungă la un acord

Boris Johnson spune că este foarte probabil ca negocierile comerciale cu UE să nu ajungă la un acord

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că este foarte probabil ca negocierile comerciale cu Uniunea Europeană să se prăbuşească şi ca Regatul Unit să părăsească blocul comunitar la sfârşitul anului fără un acord, relatează Reuters.

"Trebuie să vă spun că, aşa cum văd lucrurile acum, pare extrem de probabil că va trebui să găsim o soluţie despre care cred că va fi minunată pentru Regatul Unit. Vom putea să facem fix ce dorim din ianuarie. Evident, va fi diferit de ceea ce ne-am propus să obţinem", a afirmat el în faţa presei.

"Dar nu am nicio îndoială că această ţară poate fi pregătită şi va ieşi în termenii Organizaţiei Mondiale a Comerţului", a adăugat Johnson.

El a precizat că negocierile s-au blocat la domeniul pescuitului şi la clauza care ar menţine Marea Britanie legată de regulile UE.

"Suntem mereu optimişti şi, după cum ştiţi, negocierile continuă. Echipa noastră este în continuare la Bruxelles", a mai afirmat premierul britanic.

"Dacă va exista o ofertă bună, o schimbare mare în poziţia lor, atunci trebuie să spun că mai nevoie să o şi văd", a completat el.

Anterior vineri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a transmis la rândul său liderilor statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, că probabilitatea unui acord asupra viitoarelor relaţii comerciale cu Regatul Unit este foarte mică.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia