Boris Johnson spune că nu va demisiona pentru a evita să ceară o amânare a Brexit-ului

Boris Johnson spune că nu va demisiona pentru a evita să ceară o amânare a Brexit-ului

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că nu va demisiona pentru a evita să fie obligat să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexit-ului dincolo de 31 octombrie, data prevăzută pentru ieşirea Marea Britanii din blocul comunitar, transmite Reuters.

Întrebat într-un interviu acordat duminică BBC dacă va demisiona pentru a nu fi nevoit să ceară o amânare, Boris Johnson a răspuns: 'Nu, mi-am asumat să condus partidul şi ţara mea într-un moment dificil şi voi continua să fac asta. Cred că este responsabilitatea mea să fac asta'.

Boris Johnson a promis că va scoate Regatul Unit din UE cu sau fără un acord, chiar dacă parlamentul a votat o lege care îi cere să solicite o nouă amânare a datei Brexit-ului în absenţa unui acord validat de legislativ.

Şeful guvernului a declarat că mai degrabă ar 'zăcea mort într-un şanţ' decât să ceară amânarea ieşirii din UE.

Tot într-o intervenţie duminică la BBC, o purtătoare de cuvânt a laburiştilor a afirmat că partidul său trebuie să asigure mai întâi că riscul unei retrageri fără acord din UE este evitat, înainte de a lua un considerare orice plan de răsturnare de la putere a lui Boris Johnson.

La întrebarea dacă Partidul Laburist are în plan să convoace un vot de neîncredere în premier, purtătoarea de cuvânt pe probleme de educaţie, Angela Rayner, a spus: 'Vrem să ne asigurăm că eliminăm posibilitatea unei retrageri fără acord, înainte de a face orice altceva'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”