Boris Johnson susţine că Putin n-ar fi invadat Ucraina dacă era femeie

Boris Johnson susţine că Putin n-ar fi invadat Ucraina dacă era femeie

Boris Johnson a afirmat că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă ar fi fost femeie şi consideră că războiul este un „exemplu perfect de masculinitate toxică”, potrivit The Guardian .

Într-un interviu acordat presei germane după summitul G7 de la Schloss Elmau, premierul britanic a declarat că sexul preşedintelui rus este un factor care a contribuit la conflict.

„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident nu este, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, în modul în care a făcut-o. Un exemplu perfect de masculinitate toxică este ceea ce face el în Ucraina”, a spus Johnson pentru postul de televiziune ZDF.

Comentariul premierului vine după ce liderii occidentali au încheiat în urmă cu trei zile summitul G7 din sudul Germaniei, unde au promis să crească costurile economice şi politice pentru Putin din cauza războiului din Ucraina.

După summit, Johnson a călătorit la Madrid împreună cu ministrul de externe Liz Tuss pentru summitul NATO.

Prezenţa militară britanică în Estonia va fi consolidată, deoarece NATO îşi intensifică puternic capacitatea de a răspunde Rusiei. Liderii celor 30 de membri ai alianţei vor conveni să coopereze mai strâns şi să mărească semnificativ numărul de trupe care sunt în stare de alertă ridicată.

Alianţa plănuieşte să aibă 300.000 de soldaţi la un nivel de pregătire ridicat - faţă de 40.000 în prezent - iar Marea Britanie va angaja capacităţi terestre, aeriene şi maritime pentru „noul model de forţă”.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …