Boris Johnson va dovedi că este un ''mare'' prim-ministru, spune Donald Trump

Boris Johnson va dovedi că este un ''mare'' prim-ministru, spune Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump l-a elogiat miercuri, pe Twitter, pe premierul britanic Boris Johnson, despre care a apreciat că este politicianul de care are nevoie Regatul Unit şi că el va dovedi că este un ''mare'' prim-ministru.

''Va fi foarte dificil pentru Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic, să obţină o moţiune de cenzură împotriva Noului Prim-Ministru Boris Johnson, mai ales în lumina faptului că Boris este exact ce-i trebuie Regatului Unit, şi el va dovedi că este 'unul mare!' Iubesc Regatul Unit'', a scris Trump pe reţeaua de socializare.

Postarea sa vine după ce Boris Johnson i-a cerut Reginei Elisabeta a II-a să-şi amâne până pe 14 octombrie discursul susţinut la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, mişcare prin care şeful executivului britanic îngreunează planurile opoziţie de a-l împiedica să-şi pună în practică decizia de a scoate Regatul Unit din UE fără un acord până pe 31 octombrie, dacă blocul comunitar nu negociază până atunci cu Londra un nou acord privind Brexitul din care să fie eliminată clauza privind ''plasa de siguranţă'' nord-irlandeză.

Regina Elisabeta a II-a a aprobat amânarea discursului până pe 14 octombrie, aşadar implicit şi suspendarea parlamentului până la acea dată, ''Discursul Reginei'' fiind documentul care schiţează planurile guvernului pentru următorul an şi prezintă priorităţile şi agenda legislative. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…