Boris Pistorius: europenii au nevoie de „cinci-opt ani” pentru reînarmare. Amenințările Rusiei trebuie luate în serios

Boris Pistorius: europenii au nevoie de „cinci-opt ani” pentru reînarmare. Amenințările Rusiei trebuie luate în serios

Europa are o fereastră de timp de numai cinci până la opt ani pentru a-şi creşte capacitatea de apărare, inclusiv cea a industriei militare, în timp ce Statele Unite se reorientează tot mai mult către regiunea Indo-Pacifică, a apreciat ministrul german al Apărării Boris Pistorius într-un interviu acordat publicaţiei „Welt am Sonntag”.

Boris Pistorius FOTO Profimedia

Rusia îşi sporeşte considerabil producţia de armament pentru a susţine războiul în Ucraina şi ameninţă de asemenea statele baltice, Georgia şi Republica Moldova, ameninţări care „trebuie luate foarte în serios”, a indicat ministrul german, citat de agențiile de presă EFE și Reuters, preluate de Agerpres .

În acest timp, continuă Boris Pistorius, Statele Unite probabil îşi vor reduce angajamentul militar în Europa şi se vor orienta tot mai mult către regiunea Indo-Pacifică, „indiferent cine va fi următorul preşedinte”.

Prin urmare, „noi, europenii, trebuie să ne implicăm mai mult pentru asigurarea securităţii pe continentul nostru”, consideră Boris Pistorius, care a admis totodată că o creştere a producţiei de arme şi muniţii nu se poate face de azi pe mâine.

„Avem circa 5-8 ani pentru a recupera, în termeni de forţe armate, industrie şi societate”, a estimat ministrul german al Apărării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB