Borţun (The Institute): Există un talent românesc în artă; e interesant să aflăm locurile ce generează această energie

Borţun (The Institute): Există un talent românesc în artă; e interesant să aflăm locurile ce generează această energie

Fondatorul The Institute, Andrei Borţun, a declarat joi că scopul proiectului "Noul Bauhaus European" este să descopere spaţiile urbane în care se creează energia care naşte talente artistice.

El a vorbit, alături de şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, în cadrul unei conferinţe de presă care marchează debutul proiectului "Noul Bauhaus European".

În acest proiect este inclus şi Combinatul Fondului Plastic, care "pleacă de la observaţia că Bucureştiul încă nu ştie să aibă spaţii mari, infrastructuri corecte, care să ştie să găzduiască talentul", a punctat Borţun.

"Să înţelegem poate mai uşor noi, bucureştenii, noi, români, sau noi, europenii, de unde adesea există un talent românesc în muzică, în artă contemporană sau în industrii digitale sau în film românesc, unde avem nişte ambasadori minunaţi, dar la un moment dat e interesant să aflăm şi care sunt locurile care generează tipul ăsta de energie. (...) Bucureştiul nu are cine ştie ce infrastructură de tipul acesta, de aici şi acest proiect: Combinat", a arătat Andrei Borţun.


La rândul său, Ramona Chiriac a citat-o pe şefa Comisiei Europene, care a spus că "Noul Bauhaus European" este, de fapt "sufletul european al 'Green Deal'".

Creat în jurul conceptelor de creativitate locală, sustenabilitate şi comunitate, "Noul Bauhaus European" este o iniţiativă strategică a Comisiei Europene, un proiect transdisciplinar.

Pe tot parcursul anului 2022, Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi The Institute vor derula un complex program de evenimente, care are ca scop şi identificarea organizaţiilor şi comunităţilor creative locale care generează schimbare prin inovare. Un concept expoziţional va fi dezvoltat în cadrul Romanian Design Week, care ar fi în acest context "un laborator de testare a unor scenarii despre un viitor mai echitabil", arată organizatorii. De asemenea, va fi creată şi o hartă a proiectelor şi spaţiilor care împărtăşesc valorile noului "Bauhaus European". AGERPRES/(A, AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Florin Marin, editor online: Ady Ivaşcu)

Foto: (c) RADU TUŢĂ / AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”