Borussia Dortmund a învins-o pe Chelsea

Borussia Dortmund a învins-o pe Chelsea

Întâlnirea din prima manșă a optimilor de finală a Ligii Campionilor s-a încheiat cu scorul de 1:0 (la pauză 0:0).

Mijlocașul Borussia Karim Adeyemi. Foto: EPA-EFE

Formația germana Borussia Dortmund a învins-o acasă, cu scorul de 1-0, pe echipa engleză Chelsea, în prima manșă a optimilor de finală din Liga Campionilor. Întâlnirea s-a încheiat joi seară.

Karim Adeyemi a marcat unicul gol al partidei în minutul 63 al meciului, la capătul unui contraatac pornit din propria jumătate de teren. Pentru fotbalistul a cărui mamă e româncă a fost al şaselea gol înscris în Champions League.

Borussia, care a câştigat toate cele şapte partide din 2023 (în toate competiţiile), a mai avut oportunităţi de gol prin ivorianul Sebastien Haller şi Marius Wolf.

Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Chelsea a făcut un joc bun, dar a fost lipsită de eficienţă în faţa porţii, ratând o serie de ocazii mari de gol. Joao Felix a trimis mingea în bară, Emre Can a respins de pe linia porţii un şut al lui Koulibaly blocat de portarul Kobel (78), goalkeeper-ul elveţian salvând golul la una din ultimele faze, la şutul lui Enzo Fernandez (90+5).

Manşa secundă se va juca în data de 7 martie, pe Stamford Bridge.

Finala Ligii Campionilor va avea loc pe 10 iunie pe Stadionul Olimpic din Istanbul.

Statistici cheie

  • Dortmund a câștigat acum toate cele șapte meciuri din 2023; Chelsea, în schimb, are o singură victorie din nouă (D4 S4).
  • Aceste două echipe nu se mai întâlniseră până acum într-un meci competitiv.
  • Înainte de această victorie, Dortmund a pierdut prima manșă în șase din ultimele opt meciuri eliminatorii din UEFA Champions League.
  • Aceasta a fost doar a doua oară în ultimele 15 meciuri din UEFA Champions League când Chelsea nu a reușit să găsească plasa.

Formații

Dortmund : Kobel; Wolf (Ryerson 73), Süle, Schlotterbeck, Guerreiro; Salih Özcan, Emre Can; Adeyemi (Bynoe-Gittens 79), Bellingham, Brandt; Haller (Modeste 68)

Chelsea : Arrizabalaga; James, Thiago Silva, Koulibaly, Chilwell (Muntele 71); Fernández, Loftus-Cheek; Ziyech, João Félix, Mudryk (Cucurella 71); Havertz

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”