Bosch a inaugurat cea de-a treia hală de producţie din fabrica de la Cluj

Bosch a inaugurat cea de-a treia hală de producţie din fabrica de la Cluj

Compania Bosch a inaugurat cea de-a treia hală de producţie din cadrul fabricii de componente electronice auto de la Jucu, judeţul Cluj, potrivit unui comunicat remis joi de societatea comercială.



Noua unitate de producţie are o suprafaţă totală construită de 34.500 de metri pătraţi şi a necesitat o investiţie de aproximativ 55 de milioane de euro.

Noua hală va fi utilizată pentru fabricarea de unităţi electronice de control de înaltă calitate pentru vehicule electrice, iar echipamentul utilizat are eficienţă energetică, cu scopul implementării unei producţii sustenabile.

Printre proiectele de eficienţă energetică implementate de Bosch în fabrica din judeţul Cluj se numără soluţiile de monitorizare a consumului de energie, achiziţionarea de energie electrică din surse regenerabile, înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu tehnologie LED sau folosirea LED-urilor cu senzori de luminozitate şi mişcare care reglează intensitatea luminii.

În unitatea de producţie inaugurată joi compania a implementat soluţii pentru reducerea consumului de gaz metan prin recuperarea căldurii de la compresoare şi a demarat instalarea de panouri fotovoltaice pentru a produce propria energie verde.

În afară de zona de producţie, de birouri şi de sălile de şedinţe, noua clădire oferă diferite facilităţi, precum zone de comunicare şi relaxare şi spaţii exterioare amenajate pentru recreere.



La fabrica din Cluj, Bosch produce, din 2013, unităţi de control electronice care sporesc siguranţa rutieră şi confortul şoferilor, cum ar fi unităţi pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistenţă la condus şi unităţi de control electronice pentru eBike.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are aproximativ 8.160 de angajaţi în cinci unităţi.

În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din România.

Pe lângă centrul de cercetare - dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri în Timişoara. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?