Boştinaru (PSD): PPE continuă să instige, încercând să salveze pe această cale scorul electoral al PNL

Boştinaru (PSD): PPE continuă să instige, încercând să salveze pe această cale scorul electoral al PNL

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a afirmat luni că Partidul Popular European (PPE) continuă să instige, încercând să salveze pe această cale scorul electoral al PNL, în perspectiva alegerilor europene.

Reacţia acestuia vine în urma declaraţiei secretarului general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, care a susţinut luni că PSD foloseşte Bruxelles-ul drept "carne de tun", iar social-democraţii mint atunci când afirmă că eurodeputaţii PNL distrug imaginea României.

"Declaraţia (secretarului general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White - n.r.) vine în lunga serie de partizanat politic grosier al PPE vizavi de România, pe de o parte pentru că PPE a folosit PMP în România ca principalul vector pentru a instiga la operaţiuni împotriva României, fie dezbateri, fie rezoluţii, fie mesaje alarmiste, pe de altă parte, PPE, în dorinţa de a-şi acoperi corupţia din propriul grup politic, corupţia din interiorul partidelor populare europene sau derapajele brutale ale PPE la nivel european, ca să mă refer, printre altele, doar la cazul Fidesz, sau la corupţia din Partidul Popular Spaniol, au găsit un cal de bătaie în România şi aici este evident că acum PPE continuă să instige încercând să salveze pe această cale scorul electoral al PNL în România în perspectiva alegerilor europene", a declarat pentru AGERPRES Boştinaru.

În opinia sa, ceea ce este cu totul dezamăgitor "este eşecul intelectual al PPE, care nu înţelege că reanimând PNL pe această cale îl ajută de fapt să obţină un scor şi mai prost".

"E o întrebare de-a dreptul legitimă - cum e posibil ca PPE să nu înţeleagă că în România voturile se câştigă pe baza ofertei electorale cinstite şi pe baza unor alternative credibile, ceea ce, din păcate, PNL în ultimii ani a eşuat să prezinte? De aceea, nu fac decât să deplâng această atitudine care, pe de altă parte, este atât de partizană şi uită că în perspectiva alegerilor europene ar trebui ca forţele pro-europene din Europa, fie că sunt membre ale Partidului Popular European, ale Mişcării Liberale, ale Socialiştilor şi Democraţilor, să prevină până la un punct atacurile unii împotriva altora, pentru că adevăraţii duşmani ai UE şi ai Partidului European sunt partidele şi grupările extremiste de dreapta şi de stânga, sunt forţele europene cu un program declarat anti-european, ceea ce în România, din fericire, deocamdată nu este deloc cazul. M-aş mai fi aşteptat la un lucru - ca secretarul general al PPE să fi vorbit, măcar în trecere, pentru a fi credibil, despre un caz scandalos de ceea ce, fără ezitare, numesc corupţie, a unui europarlamentar creştin-democrat recent pus în lumină de mass-media ca fiind implicat într-o operaţiune care este cel puţin în flagrant conflict de interese cu regulile Parlamentului European", a menţionat acesta.

Boştinaru consideră că reprezentanţii PPE refuză să vorbească despre astfel de lucruri pentru că "şi-ar ruina bruma de credibilitate".

Secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz-White, a declarat luni că PSD foloseşte Bruxelles-ul drept "carne de tun", susţinând că social-democraţii mint atunci când afirmă că eurodeputaţii PNL distrug imaginea României.

"Dacă cineva de aici crede că am venit de la Bruxelles pentru a vă spune cum se câştigă alegerile a greşit sala. Dumneavoastră ştiţi foarte bine cum se câştigă alegerile şi este o chestiune care vă diferenţiază de Guvernul acestei ţări. Dumneavoastră, în următoarele alegeri prezidenţiale, europarlamentare, locale, parlamentare, veţi fi în legătură cu oamenii. Dumneavoastră nu veţi face ca PSD, partidul de guvernământ, şi anume să folosiţi Bruxelles-ul drept carne de tun. Aveţi mulţi ani în care aţi lucrat atât în Guvern, cât şi în Opoziţie pentru binele României şi al românilor", a spus oficialul european, în debutul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a susţinut că social-democraţii mint atunci când afirmă că europarlamentarii liberali distrug imaginea României. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...