Botoşani: 35 de cazuri de infectare cu COVID-19 la cel mai mare centru social din subordinea DGASPC

Botoşani: 35 de cazuri de infectare cu COVID-19 la cel mai mare centru social din subordinea DGASPC

Peste 30 de asistaţi social de la "Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Adăşeni" din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Botoşani au fost diagnosticaţi cu virusul COVID-19, a declarat, duminică, directorul instituţiei, Dan Şlincu.

Potrivit directorului DGASPC, 32 dintre beneficiarii serviciilor de asistenţă socială au fost declaraţi pozitiv duminică, după ce o zi înainte alte trei persoane primiseră confirmarea că sunt pozitive la testul SARS-CoV-2.

Oficialul DGASPC susţine că fiecare persoană infectată va fi evaluată de medic, după care va fi carantinată într-un spaţiu izolat din cadrul centrului de la Adăşeni.

"Fiecare beneficiar va fi dus la spital şi va fi evaluat de către medicul specialist, după care se va întoarce în centru şi va fi carantinat 14 zile. Ei toţi sunt asimptomatici, dar nu putem risca să îi lăsăm fără a fi evaluaţi de un medic specialist", a afirmat Şlincu.

Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Adăşeni este cel mai mare centru din subordinea DGASPC Botoşani, având 84 beneficiari şi 49 de salariaţi.

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a raportat, duminică, o cifră record de infectări cu COVID-19 în 24 de ore, în judeţ fiind înregistrate 87 de noi cazuri de îmbolnăvire. AGERPRES / (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…