Botoşani: Administraţia Barajului Stânca-Costeşti a decis creşterea volumului de apă evacuat din lac

Botoşani: Administraţia Barajului Stânca-Costeşti a decis creşterea volumului de apă evacuat din lac

Administraţia Barajului Stânca-Costeşti a decis duminică să crească volumul de apă evacuat din lac, pentru ca acesta să fie pregătit de preluarea unei unde de viitură anunţate pe râul Prut.

Directorul barajului, Mircea Vucovici, a declarat, pentru AGERPRES, că volumul de apă evacuat în aval se ridică la 220 mc/s, în condiţiile în care sâmbătă erau evacuaţi 169 mc/s.

Măsura a fost luată pe fondul instituirii unei avertizări Cod galben de inundaţii pe râul Prut.

"Am dat drumul la priza de rezervă şi suntem pregătiţi ca, în cazul în care este nevoie, să creştem volumul de apă evacuată. Aceste decizii sunt luate în funcţie de cotele Prutului la intrarea în ţară. Deocamdată nu este niciun pericol", a afirmat Vucovici.

El susţine că nivelul apei din acumularea Stânca-Costeşti se află sub nivelul normal de retenţie.

Barajul Stânca-Costeşti a fost construit în perioada 1973 - 1978 în baza unei colaborări între România şi fosta Uniune Sovietică, având rolul principal de atenuare a viiturilor, în vederea evitării inundaţiilor. El are o capacitate maximă de 1,4 miliarde de metri cubi de apă şi se întinde pe o suprafaţă de 6.950 de hectare. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e