Botoşani: Administratorul unui restaurant, anchetat pentru că şi-a însuşit cardurile pentru masa caldă a bătrânilor

Botoşani: Administratorul unui restaurant, anchetat pentru că şi-a însuşit cardurile pentru masa caldă a bătrânilor

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală în cazul administratorului unui restaurant din municipiul reşedinţă de judeţ suspectat că ar fi înşelat mai mulţi bătrâni beneficiari ai Programului "Masa caldă", preluând, ilegal, cardurile electronice emise pe numele acestora, a declarat, joi, pentru AGERPRES, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, omul de afaceri ar fi colectat cardurile beneficiarilor în vederea decontării acestora, oferindu-le alimente şi nu hrană caldă, cum prevede Schema Naţională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără Adăpost.

"A luat cardurile de la oameni şi le ţinea la el, făcând direct decontarea şi le dădea produse reci. Ilegală este şi deţinerea de carduri a unor persoane fizice. Aici e problema", a afirmat Nechifor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, ancheta în acest caz se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

"În continuare se efectuează cercetări de către poliţiştii Serviciului de investigare a infracţiunilor de criminalitate economică pentru stabilirea tuturor condiţiilor împrejurărilor în care s-a produs fapta şi pentru identificarea celor implicaţi şi tragerea acestora la răspundere penală", a afirmat Nenişcu.

Prin Schema Naţională de Sprijin pentru Persoanele Vârstnice şi pentru Persoanele fără Adăpost au fost emise şi distribuite, persoanelor defavorizate, tichete sociale, pe suport electronic, pentru mese calde.

Destinatarii finali ai programului sunt pensionarii, aflaţi în evidenţa Casei Naţionale de Pensii Publice, cu venituri modeste şi care au împlinit vârsta de 75 de ani, precum şi persoanele sau familiile fără adăpost şi cele evacuate.

Programul este co-finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD). Bugetul total alocat programului la nivel naţional a fost de 640 milioane lei. AGERPRES / (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

3 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

4 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

5 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc