Botoşani: Anchetă a DSP la Maternitate după ce o femeie a decedat la scurt timp după ce a născut

Botoşani: Anchetă a DSP la Maternitate după ce o femeie a decedat la scurt timp după ce a născut

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a demarat o anchetă după ce o tânără de 32 de ani a decedat în Maternitate la scurt timp după ce a născut, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul DSP, Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, autorităţile sanitare s-au autosesizat în urma acuzaţiilor de malpraxis lansate public de soţul femeii decedate.

"DSP s-a autosesizat în cazul decesului pacientei de 32 de ani. Actualmente este o anchetă în curs de desfăşurare efectuată de către DSP şi urmează ca această comisie să verifice toate documentele medicale şi cauza decesului. Avem un diagnostic post-necroptic, dar aşteptăm toate documentele care au fost completate pe toată perioada internării pacientei", a afirmat Adăscăliţei.

Primele concluzii ale medicilor legişti arată că femeia ar fi suferit un stop cardio-respirator ireversibil şi un accident vascular cerebral, însă ar fi avut şi bronho-pneumonie şi embolie amniotică.

Comisia va fi condusă de un medic universitar din Iaşi, iar din aceasta vor mai face parte un reprezentant al Colegiului Medicilor, un reprezentant al Secţiei de obstetrică ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", un reprezentant al Serviciului de Medicină Legală şi unul al DSP.

De asemenea, şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean a deschis o anchetă in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

"Se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă in rem. Dacă din administrarea probatoriului se vor strânge suficiente date care să ne indice o persoană responsabilă de comiterea faptei, atunci cercetările se vor efectua şi faţă de persoana respectivă", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Delia Nenişcu. AGERPRES/(A, AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”