Botoşani: Aproape 100 de profesori pensionari activează în sistemul de învăţământ; cel mai în vârstă are 77 de ani

Botoşani: Aproape 100 de profesori pensionari activează în sistemul de învăţământ; cel mai în vârstă are 77 de ani

Aproape 100 de profesori pensionari activează în sistemul de învăţământ din Botoşani, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Ada Macovei.

Potrivit sursei citate, cele mai multe dintre cadrele didactice, care sunt remunerate prin plata cu ora, profesează la cerere, o mică parte din ele acoperind catedre cu deficit de personal.

Macovei susţine că numărul pensionarilor din şcolile din Botoşani este foarte mare, însă subliniază că este nevoită să respecte legea.

"E foarte mult, pentru că plata celor 95 de profesori pensionari poate să asigure plata a cel puţin 150 de debutanţi. Aşa a fost calendarul. Înaintea celorlalte etape de mobilitate, s-a asigurat continuitatea pentru pensionari, inclusiv în municipiu", a afirmat Ada Macovei.

Cel mai în vârstă profesor are 77 de ani şi predă la Liceul de Arte "Ştefan Luchian" din municipiul Botoşani. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro