Botoşani: CJSU a propus carantinarea zonală a comunelor Roma şi Tudora

Botoşani: CJSU a propus carantinarea zonală a comunelor Roma şi Tudora

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani a solicitat Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea unui ordin pentru carantinarea zonală a comunelor Roma şi Tudora, în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit, miercuri, şapte cazuri la 1.000 de locuitori.

Potrivit datelor comunicate de autorităţi, în comuna Roma se înregistrează o rată de infectare de 7,14 cazuri la 1.000 de locuitori, în timp ce în comuna Tudora rata este de 7,68 cazuri la 1.000 de locuitori.

Restricţiile pentru populaţia din cele două unităţi administrativ-teritoriale ar urma să fie introduse începând de joi, la ora 06,00, pentru o perioadă de 14 zile.

Pe perioada carantinării zonale, este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Totodată, în intervalul orar 05,00 - 20,00, în interiorul celor două comune se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei, cu excepţia - deplasării persoanelor pentru administrarea vaccinului împotriva virusului SARS-CoV-2; deplasării în interes profesional, între locuinţă sau gospodărie şi locul de muncă; deplasării pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie sau domestice; deplasării pentru asistenţă medicală sau participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament sau în scopul donării de sânge.

De asemenea, sunt permise, printre altele, deplasările scurte, în apropierea locuinţei sau gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanei, precum şi pentru nevoile animalelor de companie sau domestice, dar şi deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat şi deplasarea pentru realizarea de activităţi agricole.

Pe timpul nopţii, circulaţia persoanelor este interzisă.

Rata de infectare medie la nivelul judeţului Botoşani era, miercuri, de 2 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în municipiul Botoşani este de 3,21 cazuri la 1.000 de locuitori. În alte opt comune rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori. AGERPRES/ (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!