Botoşani: Coadă de sute de persoane pentru obţinerea tichetelor de masă acordate în urma vaccinării anti-COVID-19

Botoşani: Coadă de sute de persoane pentru obţinerea tichetelor de masă acordate în urma vaccinării anti-COVID-19

Sute de persoane au stat, joi, la o coadă uriaşă la Centrul vaccinare de la Colegiul tehnic"Gheorghe Asachi" din municipiul Botoşani, pentru a intra în posesia tichetelor de masă acordate de stat persoanelor care s-au imunizat cu doza completă după 1 septembrie 2021.

Oamenii au stat la rând ore întregi pentru a intra în posesia voucherelor în valoare de 100 de lei. Coada s-a format după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat transmiterea către cel mai mare centru de vaccinare a 10.000 de tichete valorice, dintr-un total de 38.000 care au ajuns, joi dimineaţă, la Botoşani.

Autorităţile sanitare au lansat un apel către populaţie să evite aglomeraţia la centrele de vaccinare din judeţ.

"Ne cerem scuze faţă de populaţia judeţului Botoşani pentru că stă la rând, dar aceste tichete erau extrem de aşteptate. Acum am reuşit să obţinem finanţarea şi să le aducem la Botoşani. Partea bună este că au fost aduse 38.700 de tichete care să acopere necesarul persoanelor vaccinate în perioada 1 decembrie până la 31 ianuarie şi toată lumea va primi. Rugămintea este să nu se înghesuie la coadă, pentru că toţi vor primi aceste tichete", a declarat directorul DSP, Monica Adăscăliţei.

Beneficiarii voucherelor acuză proasta organizare a autorităţilor.

"E lipsă de bun simţ şi proastă organizare. Nu neapărat merită aşteptarea, doar e o chestie de ambiţie. De ce să le lăsăm?", a afirmat una dintre persoanele care au aşteptat să beneficieze de tichete.

"Le aştept din toamnă, când m-am vaccinat. (...) În mod normal trebuia să se dea atunci când s-a vaccinat fiecare", a spus un alt beneficiar.

Tichetele se acordă persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare, care s-au imunizat, după 1 septembrie, cu doza a doua pentru vaccinul Pfizer - BIONTech, Moderna, Astra-Zeneca sau cu doza unică Johnson&Johnson. AGERPRES / (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante