Botoşani: Directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, amendat de instanţă pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti

Botoşani: Directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti, amendat de instanţă pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti

Directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti a fost amendat de Tribunalul Botoşani pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti prin care era obligat să comunice o informaţie de interes public.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro, directorul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti a primit "o amendă de 20% din salariul minim brut, pe economie pe zi de întârziere, începând cu data de 14 decembrie 2020 şi până la punerea în executare a dispoziţiilor Sentinţei nr. 139/28.05.2020 a Tribunalului Botoşani".

Acţiunea a fost deschisă de un bărbat din Botoşani, care are calitatea de "luptător pentru victoria Revoluţiei române din decembrie 1989" şi care a cerut Casei de Pensii să îi comunice modul de calcul a indemnizaţiei reparatorii lunare raportate la câştigul salarial mediu.

Pentru că nu a primit răspuns, bărbatul s-a adresat instanţei de judecată, iar Tribunalul Botoşani, în baza Sentinţei nr. 139 din 28 mai 2020, a obligat instituţia publică să îi comunice informaţiile cerute.


Ca urmare a faptului că nu a fost pusă în aplicare hotărârea judecătorească, revoluţionarul a deschis o nouă acţiune în instanţă şi a obţinut, săptămâna trecută, condamnarea directorului Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti la amenda respectivă, dar şi la "plata către reclamant a unei penalităţi în cuantum de 100 lei pe zi de întârziere, de la data de 14 decembrie 2020 şi până la punerea în executare a sentinţei 139".

O sancţiune similară a fost aplicată, în luna mai a acestui an, şi secretarului de stat Puiu Nicolae Fesan, care coordonează activitatea Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral

5 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”