Botoşani: Percheziţii ale poliţiştilor de frontieră şi procurorilor DIICOT într-un dosar de trafic de migranţi

Botoşani: Percheziţii ale poliţiştilor de frontieră şi procurorilor DIICOT într-un dosar de trafic de migranţi

O persoană a fost reţinută, iar o alta a fost plasată sub control judiciar într-un dosar de trafic de migranţi instrumentat de poliţiştii de frontieră din Botoşani şi procurorii Biroului Teritorial Botoşani al DIICOT, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT, în cooperare cu poliţişti din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din judeţele Botoşani şi Suceava, au destructurat un grup infracţional organizat care, în ultimii doi ani, ar fi facilitat intrarea în România a 49 de migranţi din Bangladesh şi Pakistan.

În acest dosar, luni au fost desfăşurate cinci percheziţii domiciliare la membrii grupului, în mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani, la care au participat poliţişti de frontieră botoşăneni şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate din judeţele Botoşani şi Suceava.

"Începând cu luna august 2018, poliţiştii de frontieră botoşăneni, coordonaţi de procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Botoşani, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi. În fapt, din actele administrate în cauză, până în prezent, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea grupării infracţionale, formată din cetăţeni români şi străini, care transporta cetăţeni proveniţi din zona Asiei, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către ţări din vestul Europei. Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative, a fost stabilit că, în perioada august 2018- iulie 2019, grupul infracţional a săvârşit mai multe acte materiale de trafic de migranţi, prin racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transferul, adăpostirea şi transportul a unui număr de peste 49 de cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, care au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră, ulterior fiind predaţi, în baza acordului de readmisie, grănicerilor din Ucraina, respectiv către Biroul pentru Imigrări Botoşani", se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

În urma percheziţiilor de luni, a fost reţinută o persoană pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, şi s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de o alta. De asemenea, au fost ridicate mai multe probe care urmează să fie administrate în vederea dovedirii faptelor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …