Botoşani: Peste 170 de angajaţi ai Penitenciarului au intrat în grevă japoneză

Botoşani: Peste 170 de angajaţi ai Penitenciarului au intrat în grevă japoneză

Peste 170 de angajaţi din Penitenciarul Botoşani au declanşat, vineri dimineaţă, o grevă de avertisment, în semn de protest faţă de condiţiile de muncă şi de salarizare, a declarat liderul Sindicatului Novo Legis din cadrul unităţii de detenţie, Ionel Dimitrovici.

Potrivit acestuia, protestul face parte dintr-un set de acţiuni pe termen nelimitat declanşat la nivelul Penitenciarului, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţionala a Penitenciarelor (FSANP).

Pe perioada grevei, activitatea din Penitenciarul Botoşani nu a fost afectată.

"Programul de lucru nu este afectat. Personalul s-a prezentat la serviciu conform planificărilor aprobate, misiunile se execută conform planificărilor. Nu sunt afectate activităţile zilnice, nici cu personalul unităţii, nici cu deţinuţii pe care îi avem custodiaţi la penitenciar", a afirmat Ionel Dimitrovici.

Greva japoneză survine unor alte acţiuni de protest declanşate de la 1 august de sindicaliştii din penitenciar, cum ar fi refuzul de efectuare a orelor suplimentare.

Ionel Dimitrovici a adăugat că la Penitenciarul Botoşani sunt peste 6.000 de ore suplimentare efectuate şi neplătite.

Reprezentanţii sindicatului susţin că acţiunile de protest se vor extinde cu pichetarea penitenciarului, iar în luna octombrie vor avea loc mitinguri şi marşuri de protest alături de celelalte sindicate afiliate FSANP, care ar putea culmina cu o grevă generală.

De asemenea, în luna octombrie, ca ultimă formă de protest, angajaţii din Penitenciarul Botoşani vor refuza să intre în serviciu, în cazul în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea misiunilor în condiţii de siguranţă.

Sindicaliştii din Penitenciar cer condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale la conducerea unităţilor de detenţie, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor, dar şi plata integrală a orelor suplimentare curente. AGERPRES / (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…