Botoşani: Poliţiştii l-au reţinut pe unul dintre tinerii capturaţi miercuri cu focuri de armă

Botoşani: Poliţiştii l-au reţinut pe unul dintre tinerii capturaţi miercuri cu focuri de armă

Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a tânărului de 22 de ani, din Mehedinţi, care a fost capturat miercuri cu focuri de armă, după o amplă operaţiune a efectivelor de poliţie din judeţele Botoşani şi Suceava, a anunţat, joi, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Nicoleta Federciuc.

Bărbatul este cercetat pentru mai multe infracţiuni contra patrimoniului, fiind suspectat şi de spargerea unor bancomate.

De asemenea, un adolescent de 17 ani, care participa la infracţiuni alături de acesta, a fost internat într-un centru de primire în regim de urgenţă.

"În urma administrării probatoriului, faţă de tânărul de 22 de ani din judeţul Mehedinţi a fost dispusa măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani pentru săvârşirea a trei infracţiuni de distrugere, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Faţă de tânărul de 17 ani s-a luat măsura internării într-un centru de primire în regim de urgenţă din municipiul Botoşani. Poliţiştii efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri", a transmis oficialul IPJ.

Doi tineri, unul de 17 ani şi unul de 22 de ani, care erau cercetaţi pentru mai multe infracţiuni contra patrimoniu, inclusiv spargeri de bancomate, au fost reţinuţi, miercuri, de poliţiştii din Botoşani, în urma unei operaţiuni complexe.

Cei doi tineri, ambii din judeţul Mehedinţi, au fost prinşi în timpul unei acţiuni derulate împreună cu poliţiştii din judeţul Suceava, pe timpul intervenţiei fiind trase mai multe focuri de armă.

"Doi tineri de 17, respectiv 22 de ani, din judeţul Mehedinţi, au fost interceptaţi pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, însă la vederea organelor de poliţie s-au sustras şi au părăsit zona cu un autoturism; pentru a-şi asigura scăparea, conducătorul vehiculului a acroşat inclusiv o autospecială de poliţie. Poliţiştii botoşăneni au procedat la urmărirea autoturismului şi întrucât conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, deşi a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia pneurilor", a precizat Federciuc.

Ulterior, la nivelul IPJ Botoşani au fost declanşate operaţiuni complexe în vederea depistării autoturismului şi blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliţie pornind în urmărirea sa pe o distanţă de peste 30 de kilometri.

Autoturismul şi-a continuat deplasarea până în judeţul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, pe un drum comunal din localitatea Prelipca. După o nouă urmărire, tinerii au abandonat maşina pe raza localităţii Vereşti, fiind prinşi după ce poliţiştii au tras din nou focuri de avertisment.

"În scurt timp, în urma activităţilor specifice efectuate de poliţiştii botoşăneni, în cooperare cu cei din cadrul IPJ Suceava, s-a reuşit depistarea celor doi tineri, care, în continuare, au abandonat autoturismul în extravilanul localităţii Vereşti şi au încercat să fugă. Cei doi au fost somaţi să se oprească şi întrucât nu s-au supus, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizaţi de forţele de ordine", a adăugat ofiţerul de presă al IPJ.

La operaţiune a participat şi un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda