Botoşani: Sute de persoane au contestat în instanţă amenzile primite pentru necompletarea formularului digital de intrare în România

Botoşani: Sute de persoane au contestat în instanţă amenzile primite pentru necompletarea formularului digital de intrare în România

Peste 200 de persoane care au fost amendate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) au contestat în instanţă procesele verbale de constatare a contravenţiilor, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Tribunalului Botoşani, judecătorul Mihaela Ungureanu.

Potrivit sursei citate, cele mai multe acţiuni au fost deschise, până la data de 31 ianuarie, la Judecătoria Botoşani, acolo unde au fost înregistrate 150 de plângeri contravenţionale. Alte 52 de acţiuni similare au fost deschise la Judecătoria Dorohoi, 20 la Judecătoria Săveni şi 12 la Judecătoria Darabani.

Preşedintele Tribunalului susţine că numărul proceselor deschise împotriva Direcţiei de Sănătate Publică ar putea creşte, ceea ce presupune o aglomerare a instanţelor de judecată.

"Probabil că activitatea judecătoriilor va fi în mod direct afectată de numărul mare de plângeri contravenţionale înregistrate în prima lună a anului 2022, plângeri având ca obiect contestarea proceselor verbale de contravenţie încheiate de DSP. Menţionez că doar la Judecătoria Botoşani au fost înregistrate 150 de cauze cu acest obiect, iar la Judecătoria Dorohoi 52 de cauze. Înseamnă destul de mult, dacă ne raportăm la situaţia cauzelor înregistrate în 2021", a afirmat Ungureanu.

Directorul DSP, Monica Adăscăliţei, spune că deschiderea unor acţiuni în instanţă este singura posibilitate ca persoanele sancţionate să scape de amenzi.

"Este singura variantă în care cetăţenii îşi pot anula această amendă. DSP pune în aplicare nişte decizii care ni s-au adus la cunoştinţă. Noi facem aceste procese verbale de amendare a persoanelor care nu au completat aceste PLF-uri. Noi nu putem intra în sistemul informatic să validăm sau să invalidăm un proces verbal, motiv pentru care putem doar trimite aceste sancţiuni", a precizat Adăscăliţei. AGERPRES/ (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?