Botoşani: Un bebeluş, născut prematur, infectat cu COVID-19; mama sa a fost confirmată pozitiv

Botoşani: Un bebeluş, născut prematur, infectat cu COVID-19; mama sa a fost confirmată pozitiv

Un bebeluş născut prematur la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani a fost diagnosticat cu COVID-19, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, o tânără de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni, s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

"S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic", a afirmat Adăscăliţei.

În cursul zilei de luni, copilul a fost transferat, intubat, la Maternitatea din Suceava, aflându-se pe Secţia de terapie intensivă a acestei unităţi medicale. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”