Botoşani: Un nou protest al judecătorilor şi procurorilor faţă de modificările aduse legilor justiţiei

Un nou protest al magistraţilor din Botoşani a avut loc, vineri la amiază, în faţa Palatului de Justiţie, în semn de nemulţumire faţă de modificarea legilor justiţiei.

Judecătorii şi procurorii solicită abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 7/2019, pe motiv că actul normativ afectează activitatea sistemului de justiţie şi pune presiune pe magistraţi.

"Guvernul şi ministrul Justiţiei au rămas surzi la solicitările noastre, pentru că nu s-a rezolvat nimic (...). Magistraţii de-a lungul anilor au mai protestat. Diferenţa esenţială care există între aceste proteste este că înainte se protesta pentru drepturi salariale, iar în prezent protestăm pentru un stat de drept, pentru independenţa magistraţilor, pentru principii", a afirmat procurorul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Nicoleta Arpinte.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Botoşani a decis, miercuri, să se solidarizeze cu acţiunile de protest declanşate în ţară şi "îşi însuşeşte punctul de vedere al plenului Consiliului Superior al Magistraturii din 25 februarie 2019, în sensul că se impune abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii".

O poziţia similară a fost adoptată şi de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, care îşi însuşesc poziţia adoptată de Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii faţă de modificarea legilor justiţiei. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Confirmare oficială / Dragnea și Tăriceanu au dat liber Ungariei să-și facă de cap în Transilvania!

2 Document / Așa arată jaful PSD! Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făc…

3 Judecați voi! O judecătoare care a scăpat ca prin minune de pușcărie se pensionează cu 16.000 de lei pe lună, …

4 ULTIMĂ ORĂ / Dragnea va ieși din pușcărie în mai puțin de doi ani! Toader a clasificat întreg penitenciarul Raho…

5 VIDEO Dosarul șpăgilor explodează în PSD! Deputata PSD Jivan, audiată la DNA! Sunt așteptați Fifor și Cuc!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul