Botoșani: Unul dintre cei mai buni câini polițiști de la Poliția de Frontieră, ucis de un contrabandist

Botoșani: Unul dintre cei mai buni câini polițiști de la Poliția de Frontieră, ucis de un contrabandist

Un câine polițist, aflat în serviciu alături de polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Rădăuți Prut, a fost accidentat mortal de șoferul unui autoturism de teren care nu a oprit la semnalele regulamentare deoarece avea mașina plină cu țigări de contrabandă, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

În cadrul unei acțiuni pentru combaterea traficului cu țigări, polițiștii de frontieră de la Botoșani au încercat să oprească, joi seară, două autoturisme despre care aveau informații că transportau țigări de contrabandă. Cele două autoturisme de teren se deplasau pe câmp, dinspre frontiera de stat spre localitatea Avrămeni.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea celor două autoturisme. În momentul în care primul autoturism, un Mitsubishi Pajero Sport, a oprit, șoferul autovehiculului, aflat în spate, a virat brusc, încercând să acroșeze cu autoturismul pe cel de-al doilea echipaj, format din doi polițiști de frontieră, însoțiți de câinele de serviciu Ruv, în vârstă de trei ani.

Polițiștii de frontieră au reușit să se ferească din fața autoturismului, însă câinele de serviciu a fost accidentat mortal. Mașina și-a continuat deplasarea în viteză, conducătorul auto încercând să se sustragă controlului.

Ulterior, autoturismul a fost găsit abandonat, în el aflându-se aproximativ 20.000 pachete țigări de contrabandă.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și luarea măsurilor legale ce se impun.

AGERPRES / (A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia