Botoşani: Zeci de cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Municipal Dorohoi, testaţi pentru noul coronavirus

Botoşani: Zeci de cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Municipal Dorohoi, testaţi pentru noul coronavirus

Peste 40 de cadre medicale şi pacienţi internaţi pe Secţia ATI şi pe Secţia chirurgie a Spitalului Municipal Dorohoi au fost testaţi, după ce opt cadre medicale de pe cele două secţii au fost confirmate, joi, cu COVID-19, se arată într-o informare de presă transmisă, vineri, de Centrul Judeţean de Comunicare coordonat de Instituţia prefectului.

De asemenea, autorităţile au anunţat că ambele secţii afectate de noul coronavirus au fost închise temporar pentru dezinfectare.

"Conform datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, în cursul zilei de ieri (n.r.- joi) opt cadre medicale, dintre care trei medici de la Spitalul Municipal Dorohoi au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, fiind transferaţi la Spitalul Judeţean. Aceştia erau asimptomatici. A fost demarată ancheta epidemiologică, ocazie cu care au fost testate alte peste 40 de cadre medicale şi pacienţii de pe ATI. La momentul actual se dezinfectează Secţia de chirurgie şi Secţia ATI, după care activitatea medicală va fi reluată", se precizează în informarea de presă.

Totodată, CJC susţine că, în funcţie de necesităţi, se va lua măsura sprijinirii Spitalului Municipal Dorohoi cu personal medical pentru desfăşurarea în condiţii optime a actului medical. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…