Botoşani: Zeci de cadre medicale testate după ce au intrat în contact cu o pacientă confirmată cu COVID-19

Botoşani: Zeci de cadre medicale testate după ce au intrat în contact cu o pacientă confirmată cu COVID-19

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean ''Mavromati'' din Botoşani au fost testate după ce au intrat în contact cu o pacientă care a fost confirmată cu virusul COVID- 19, se arată într-o informare de presă transmisă, joi, de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, "Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a efectuat o anchetă epidemiologică în urma prezenţei în Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani şi în Spitalul Municipal Dorohoi a unei persoane confirmată ulterior cu virusul Covid 19".

"S-a stabilit că aceasta a intrat în contact cu 49 de cadre medico- sanitare şi cinci contacţi din familie. Toate persoanele sunt asimptomatice, însă au fost testate în vederea identificării prezenţei virusului", se arată în informare.   

Pacienta de 27 de ani a fost preluată, sâmbăta trecută, de la Spitalul Municipal Dorohoi de o ambulanţă TIM- SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Ulterior, ea a fost transferată la Secţia de boli infecţioase, iar apoi la Secţia Medicală I, Secţia de diabetici şi în final pe Secţia ATI.

După trei zile, tânăra a fost transferată la Clinica de boli infecţioase din Iaşi. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Așa o fi?

5 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri