Box: Eșecuri pe linie pentru români la turneul preolimpic de la Samsun

Box: Eșecuri pe linie pentru români la turneul preolimpic de la Samsun

Toți cei șase boxeri români, trei băieți și trei fete, care au urcat luni în ring la turneul preolimpic din orașul Samsun (Turcia) au pierdut.

În competiția masculină, la categoria 49 kg, Amis Enver a fost învins în optimi de britanicul Galal Yafai, la puncte (decizie în unanimitate, 3-0).

La cat. 52 kg, Alexandru Ioniță a pierdut și el în optimi în fața italianului Vincenzo Picardi, cap de serie 4, tot la puncte (0-3). La cat. 66 kg, Ninel Gheorghe a pierdut prin KO tehnic în prima repriză a meciului din optimi cu ungurul Mark Kontrecz.

La feminin, în limitele cat. 51 kg, Lăcrămioara Perijoc a cedat în optimi destul de greu în meciul cu Anuș Grigorian (Armenia), la puncte (0-3, decizie în unanimitate), în condițiile în care scorul dat de doi arbitri judecători a fost 38-38 (Grigorian a fost preferată în cele din urmă), iar al treilea a dat 39-37.

La 60 kg, Cristina Paula Cosma a cedat și ea la puncte (0-3) în optimi în fața danezei Yvonne Rasmussen. La 75 kg, Florina Radu a fost întrecută în optimi de croata Anamarija Marsic, tot la puncte (0-3).

Duminică au pierdut alți doi pugiliști români, Robert Jitaru (60 kg) și Alexandru Machedon (81 kg) .

Marți vor intra în competiție cei trei români rămași, Răzvan Andreiana (cat. 56 kg), în optimi, contra turcului Ibrahim Gokcek, cap de serie numărul 3, Mihai Pița (69 kg), în optimi, împotriva bosniacului Adem Fetahovic, iar Bogdan Juratoni (75 kg), cap de serie 4, îl va înfrunta în optimi pe cehul Vit Kral.

Primii trei clasați la fiecare categorie masculină se califică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. România are până acum un singur boxer calificat, Mihai Nistor (categoria supergrea).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”