Box: Răzvan Cristian Filip (cat. +92 kg), învins la meciul său de debut la Europenele de la Erevan

Box: Răzvan Cristian Filip (cat. +92 kg), învins la meciul său de debut la Europenele de la Erevan

Boxerul român Răzvan Cristian Filip a fost învins de sârbul Sergej Kalcugin la puncte, cu o decizie de 5-0, într-un meci desfăşurat marţi în primul tur al categoriei +92 kg, din cadrul Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Erevan (Armenia).

Filip, 22 ani (CS Dinamo), a început bine meciul şi a fost mai clar în lovituri, fiind văzut învingător în prima repriză de cei cinci arbitri judecători. Repriza a doua a fost mult mai echilibrată şi Kalcugin, un boxer mai versat, cunoscând bine tertipurile din ring, a primit o decizie cu 3-2, după ce arbitrul de ring i-a acordat românului un avertisment pentru diverse obstrucţii. Repriza a treia, decisivă, a început prost pentru pugilistul român, care imediat a încasat un croşeu de dreapta şi a fost numărat. A urmat apoi un alt avertisment şi încă o lovitură în urma căruia Filip a pus genunchiul în podea şi a fost numărat. Decizia arbitrilor a fost de 5-0 pentru sârb.

Andrei Paul Arădoaie (cat. 86 kg) şi Constantin Emanuel Mican (cat. 92 kg) sunt ceilalţi doi pugilişti români prezenţi la Erevan, alături de antrenorul Dumitru Dorobanţu. Arădoaie va boxa pe 25 mai cu slovacul Matus Strnisko, Mican îl va înfrunta pe 26 mai pe ucraineanul Robert Marton.

La Europenele de la Erevan s-au înscris 219 pugilişti din 39 de ţări la 13 categorii de greutate: 46-48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63.5 kg, 67 kg, 71 kg, 75 kg, 80 kg, 86 kg, 92 kg, 92+ kg.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...