Boxerii cubanezi, victorii pe linie la revenirea în ringul profesionist după 60 de ani

Boxerii cubanezi, victorii pe linie la revenirea în ringul profesionist după 60 de ani

Boxerii cubanezi au obţinut victorii pe linie la revenirea în ringul profesionist după 60 de ani, ei câştigând meciurile programate vineri la Aguascalientes, în Mexic, informează AFP.

Pugiliştii cubanezi pot încasa în sfârşit prime, ei evoluând doar la amatori după ce Fidel Castro a abolit sportul profesionist în 1962, la trei ani după revoluţia cubaneză.

Boxerii cubanezi îşi reprezintă cu succes ţara la fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Insula din Caraibe a adunat 80 de titluri mondiale de amatori şi 41 de titluri olimpice de-a lungul anilor, însă cealaltă faţă a monedei a reprezentat-o faptul că mulţi boxeri cubanezi au dezertat în ultimii ani şi au plecat să-şi caute norocul în străinătate.

Vineri, delegaţia cubaneză a fost alcătuită din şase boxeri, dintre care trei campioni olimpici (Julio Cesar La Cruz, Roniel Iglesias şi Arlen Lopez).

Cinci dintre ei s-au impus prin KO: Osvel Caballero (super-pană) l-a învins pe mexicanul Jhosman Reyes; Feliciano Yoenlis Hernandez (supermijlocie) a trecut de mexicanul Juan Carlos Raygoza; Roniel Iglesias (super-welter) a câştigat în faţa lui Brandon Perez, şi el mexican; Arlen Lopez (semigrea) l-a făcut KO pe mexicanul Fernando Galvan; în fine, Julio Cesar La Cruz (grea-uşoară) l-a bătut pe columbianul Deivis Casseres.

Doar Lazaro Alvarez (super-uşoară) a trebuit să aştepte o decizie unanimă a judecătorilor pentru a se impune în faţa mexicanului Francisco Mercado.

"Această reuniune va marca nu numai boxul cubanez, ci şi boxul profesionist, cu şase cubanezi care intră pe uşa din faţă", a comentat Julio La Cruz după gală.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”