Brad Pitt, buletin românesc făcut de un celebru falsificator arestat în Spania

Brad Pitt, buletin românesc făcut de un celebru falsificator arestat în Spania

Un bărbat din Letonia, renumit pentru talentul său de a falsifica acte, a fost reținut în această săptămână în Spania. Cetățeanul era dat în urmărire de autoritățile letone, după ce a evadat în anul 2021, reușind să ajungă în Spania cu ajutorul unei identități false, unde și-a continuat activitatea, relatează El Pais .

Un leton a fost arestat în Spania pentru că falsifica acte. FOTO Poliția spaniolă

Autoritățile spaniole i-au găsit în locuință o carte de identitate românească a celebrului actor Brad Pitt, un model cu care bărbatul își convingea clienții.

Conform El Pais, autoritățile din Spania au fost atenționate din anul 2021 că pe teritoriul țării s-ar putea afla un falsificator de acte căutat de autoritățile din mai multe state europene. Bărbatul a reușit să evadeze în vara anului 2021, când polițiștii l-au scos din arest și l-au dus la o audiere în instanță.

Anchetatorii din trei țări: Spania, Letonia și Polonia, au demarat „Operațiunea Riga”, pentru a-l prinde pe făptaș. Pe durata anchetei, au constat că falsurile făcute de către cetățeanul leton erau aproape perfecte. Acesta a falsificat cărți de identitate sau permise de conducere din următoarele țări: România, Franța, Cehia, Belgia, Letonia, Portugalia, Lituania sau Țările de Jos.

Totodată, bărbatul a mai falsificat și carduri de sănătate, certificate de handicap, abonamente sau certificate COVID. Mai mult decât atât, și-a creat 25 de identități diferite pe care le utiliza pentru a închiria apartamente sau pentru a realiza operațiuni bancare. Deținea și o legitimație falsă de căpitan de vas.

86 de documente false au fost găsite

Cu ajutorul celor 25 de identități, el a putut să trăiască vieți paralele, având câte o soție în China, Germania și Letonia, și cu cel puțin una dintre ele are și copii. Bărbatul își ajuta financiar soțiile.

În orașul spaniol Benalmádena, unde s-a stabilit după ce a fugit din Letonia, avea o iubită, care a fost arestată pentru complicitate.

Este o persoană foarte sociabilă, cordială, capabilă să stabilească legături cu oricine. Și toți sunt dornici să-l ajute”, a afirmat Maris Priednieks, ofițer din structura de combatere a crimei organizate din poliția letonă.

Îndată ce a ajuns în Spania, cetățeanul leton și-a făcut rost de toată apăratura și materialele de care avea nevoie pentru a crea falsuri.

Precizia cu care crea falsurile i-a surprins pe polițiști. „Nu am văzut niciodată așa ceva, de o calitate atât de bună. Falsurile lui sunt aproape nedetectabile”, a declarat Manuel Arias, inspectorul șef al grupului de investigare din Poliția Națională spaniolă. Această structura l-a reținut pe bărbat, în urmă cu câteva zile, în timp ce acesta dormea în apartamentul pe care îl închiriase.

Autoritățile spaniole i-au găsit în locuință 10.150 de euro și 86 de documente false, din care opt erau pe numele său.

În catalogul pe care îl prezenta clienților se aflau acte de identitate din România, Franța sau Letonia, cu numele și fotografia lui Brad Pitt.

Autoritățile sunt de părere că, în afară de faptul că acest lucru îi asigura un trai îmbelșugat, falsificarea de acte era pasiunea acestuia.

Din anchetă a reieșit că el exersa zilnic activitatea pe care ar fi învățat-o de pe YouTube.

Cei care doreau documente false îl contactau pe Telegram sau prin darkweb și îi plăteau sume cuprinse între 500-800 de euro per document. Cei care îl contactau, fie voiau permis fals de conducere, fie erau migranți ilegali și doreau să rămână în Europa sau delicvenți dați în urmărire.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...