Brăila: Au sosit containerele care vor fi folosite în zona de triaj a persoanelor cu simptomatologie COVID-19 de la Spitalul Judeţean

Brăila: Au sosit containerele care vor fi folosite în zona de triaj a persoanelor cu simptomatologie COVID-19 de la Spitalul Judeţean

Două din cele cinci containere modulare solicitate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, pentru triajul pacienţilor cu simptomatologie COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, au sosit joi şi urmează să fie montate.

"Astăzi au sosit la Brăila două din cele cinci containere cerute de CJSU de la Rezervele de Stat, în urma solicitării primite de la Consiliul Judeţean Brăila. În contextul epidemiologic generat de noul coronavirus SARS-CoV-2, CJSU Brăila a solicitat un ajutor umanitar de urgenţă prin distribuirea a cinci construcţii uşoare din elemente modulare, gen containere, de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, pentru a fi repartizate Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Construcţiile modulare sunt necesare pentru reorganizarea zonei de triere a persoanelor care prezintă simptomatologie COVID - 19. Urmează să sosească şi celelalte trei containere, iar zona de triaj va fi organizată în final din aceste cinci module de înregistrare/ testare/ analiză/ triaj", a declarat subprefectul de Brăila Simona Drăghincescu, delegat cu atribuţii de prefect.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, cele două containere modulare primite de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale vor fi folosite ca sală de aşteptare şi punct efectiv de triaj pentru pacienţii cu simptomatologie COVID-19.

"Aceste containere modulare ne vor ajuta să facem triajul epidemiologic atât pentru pacienţii din Ambulatoriu, cât şi pentru cei de la intrarea în UPU. Unul din cele două containere sosite astăzi va fi folosit ca şi sală de aşteptare, pentru că vine frigul, iar celălalt va fi efectiv punctul de triaj pentru pacienţi. Când vor veni şi următoarele trei containere, le vom folosi ca spaţii de izolare pentru pacienţii care sunt suspecţi şi aşteaptă investigaţiile. Zona de UPU unde se făcea până acum testarea pacienţilor cu simptomatologie COVID-19 era foarte aglomerată, de aceea am solicitat ajutor pentru a se găsi o variantă. (...) La această dată, la Spitalul Judeţean Brăila, în ceea ce priveşte pacienţii cu COVID-19, ATI-ul şi corpurile de clădire unde pacienţii au nevoie de oxigen sunt pline, iar în sectorul unde avem pacienţi cu forme uşoare de COVID-19 mai avem locuri", a declarat Râşnoveanu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a solicitat pe 13 noiembrie repartizarea de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a cinci containere pentru reorganizarea zonei de testare pentru pacienţii care prezintă simptomatologie COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

Hotărârea CJSU Brăila a avut la bază o solicitare primită din partea Consiliului Judeţean Brăila, în care se precizează că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu dispune de spaţii cu circuite separate pentru acest gen de triaj.

Recepţionarea şi preluarea construcţiilor modulare venite de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale a fost făcută de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dunărea al Judeţului Brăila, containerele urmând să rămână în custodia ISU Brăila şi după perioada în care Spitalul Judeţean nu va mai avea nevoie de ele. AGERPRES/ (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …