Brăila: Cinci persoane sancţionate contravenţional pentru încălcarea carantinării la domiciliu

Brăila: Cinci persoane sancţionate contravenţional pentru încălcarea carantinării la domiciliu

Cinci persoane au fost sancţionate contravenţional, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurii carantinării la domiciliu, cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei, informează IPJ Brăila.

"În ultimele 24 de ore, poliţiştii au depistat la nivelul judeţului Brăila cinci persoane care nu respectau măsura carantinării ce fusese dispusă anterior. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare totală de 8.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020'', se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

În contextul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, forţele de ordine din Brăila au verificat marţi 15 de societăţi comerciale, au legitimat 1.115 de persoane şi au controlat 296 de vehicule, 144 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate 95 de sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 28.750 de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, poliţiştii brăileni şi poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 18 persoane, dintre care trei şoferi şi 15 pasageri, valoarea amenzilor fiind de 1.500 de lei.

Totodată, 34 persoane care nu au respectat interdicţiile privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00 - 5,00, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 16.250 de lei. AGERPRES / (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”