Brăila: Eleva care s-a aruncat de la etajul trei al Colegiului Murgoci a încercat să se sinucidă

Brăila: Eleva care s-a aruncat de la etajul trei al Colegiului Murgoci a încercat să se sinucidă

UPDATE ORA 12.57 Eleva de clasa a IX-a de la Colegiul Murgoci din Brăila, care a căzut luni dimineață de la etajul al treilea al școlii unde învăța, a încercat să se sinucidă, a declarat, pentru AGERPRES, asistentul medical șef al liceului, Gina Sandu. 

"Eu am ajuns lângă copil imediat după ce a am fost anunțată. Era conștientă, căzută pe partea dreaptă, cu sânge la nas, piramida nazală tumefiată și acuza dureri de spate. Am întrebat-o cum o cheamă, ce clasă este, ca să văd dacă este ancorată în realitate. Apoi am întrebat-o: cum ai căzut? Ea mi-a răspuns: am vrut să mă omor. De ce, am întrebat-o. Pentru că asta nu este viață, mi-a răspuns. Am stat și i-am supravegheat funcțiile vitale până a venit Salvarea. Am învelit-o, nu am mișcat-o, ca să nu îi agravez leziunile interne, pentru că nu știam ce are. După ce va ieși din spital, am vorbit și cu mama și i-am recomandat să-i facă un control la psihiatrie, la psiholog. Persoanele care fac tentative de suicid atât de mari repetă astfel de gesturi. Ferească Dumnezeu, ca a doua oară, să nu îl facă definitiv", a spus Gina Sandu.

Asistentul medical șef al Colegiului Murgoci a precizat că, față de cazul înregistrat în urmă cu câțiva ani, tot la Colegiul Murgoci, când o elevă a căzut accidental de la primul etaj, acum gestul elevei a fost unul voit.

"Față de cazul pe care l-am avut cu ani în urmă, când accidental a căzut un copil de la etaj, pentru că pe vremea aceea se deschideau ferestrele în afară, acum avem de-a face cu un gest făcut intenționat. Acum s-au schimbat ferestrele, sunt din termopan și se deschid înăuntru', a completat Gina Sandu.

ORA 12.10 Brăila: O elevă de clasa a IX-a a căzut de etajul al treilea al Colegiului Murgoci

O elevă de clasa a IX-a de la Colegiul Murgoci din Brăila a căzut luni dimineață de la etajul al treilea al școlii unde învăța. Eleva a suferit un traumatism de piramidă nazală și s-a lovit la coloana vertebrală, fiind transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu, a declarat pentru AGERPRES că incidentul s-a produs în timp ce eleva, deși prezentă în școală, absenta de la ora de fizică, unde se aflau ceilalți colegi ai ei.

'Eu am fost acolo la câteva minute după incident, m-a sunat conducerea școlii. Copila era în clasă, în timp ce colegii ei de clasă se aflau în laboratorul de fizică, unde se desfășura ora. Ea stătea în clasă cu o altă colegă calificată la olimpiada de limbă latină, care era păsuită de conducerea școlii ca să se pregătească pentru competiție. Fata care a căzut se afla pe pervazul geamului, iar cea care era calificată la olimpiadă i-a spus: ai grijă să nu cazi. La un moment dat a căzut pe geam, de la etajul trei. Eleva a absentat și la prima oră, de informatică, și a fost trecută absentă și la fizică. Mă gândesc eu că ar fi întârziat și a zis să nu mai intre nici la fizică. Îi cam plăcea să chiulească, avea 41 de absențe. Am rugat conducerea școlii să întocmească un raport pe care să îl transmitem și la minister', a declarat Canciu.

Medicul care a preluat eleva a spus că era conștientă în momentul în care a venit Ambulanța și că, în urma căzăturii, eleva a suferit un traumatism de piramidă nazală și s-a lovit la coloana vertebrală, dar că starea ei este stabilă. Un diagnostic precis va fi pus după efectuarea examenului tomograf.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…