Brăila: Numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 23

Brăila: Numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 23

Numărul focarelor de pestă porcină africană din judeţul Brăila a ajuns la 23, până în prezent fiind eutanasiaţi aproximativ 16.000 de porci, potrivit informaţiilor furnizate marţi de Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Brăila.

Ultimele trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate în comuna Gropeni, unde autorităţile veterinare au început deja eutanasierea tuturor porcilor crescuţi în gospodării, mai ales că în vecinătatea localităţii se află unul din cele mai mari complexe de creştere a porcilor din România, cu aproximativ 140.000 de
exemplare.


"Acţiunile Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila sunt întreprinse pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a le lichida cât mai rapid şi pentru a limita extinderea lor. DSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurile ce se impun, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Până în prezent, în judeţul Brăila au fost confirmate 23 de focare de pestă porcină în oraşul Însurăţei şi localităţile Gropeni, Frecăţei, Stăncuţa, Polizeşti, Spiru Haret, Lanurile, Gura Călmăţui, Victoria, Măgureni, Băndoiu şi Măraşu, fiind ucişi 15.695 de porci.

Potrivit DSVSA, pe raza judeţului Brăila se acţionează cu şapte echipe formate din veterinari şi militari, care efectuează uciderea preventivă a porcinelor din sectorul gospodăriilor populaţiei. AGERPRES/ (AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Karina Olteanu, editor online : Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...