Brăila: Relocarea utilităţilor pentru podul peste Dunăre, blocată de un afacerist care nu permite intrarea pe terenul lui

Brăila: Relocarea utilităţilor pentru podul peste Dunăre, blocată de un afacerist care nu permite intrarea pe terenul lui

Relocarea utilităţilor din zona podului suspendat peste Dunăre a fost blocată, luni dimineaţă, de omul de afaceri Gheorghe Caruz, fost preşedinte al Patronatului Român al Cărnii de Porc, care nu le-a permis echipelor Companiei de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila să intre pe terenul său aflat pe amplasamentul podului, invocând faptul că nu ar fi primit banii în urma exproprierii.

"CUP Dunărea m-a anunţat că are probleme privind pătrunderea pe terenul omului de afaceri Gheorghe Caruz, în vederea relocării utilităţilor pentru realizarea podului peste Dunăre. Nu este în regulă ce se întâmplă, domnul Caruz ştia de foarte mult timp că terenurile sunt expropriate şi că sunt trecute în proprietatea statului. Nu a atacat nicio hotărâre privind exproprierea. Nu se poate bloca un asemenea proiect cum crede domnul Caruz. Voi verifica în ce stadiu se află situaţia exproprierilor, probabil domnul Caruz nu a primit câţi bani voia. Asemenea proiecte nu se blochează că vrea unul sau altul, proiectul va merge mai departe", a declarat, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Brăila, Simona Drăghincescu, delegat cu atribuţii de prefect.

Gheorghe Caruz s-a opus pătrunderii pe terenul său şi le-a spus angajaţilor CUP "Dunărea" că îi va acţiona în instanţă dacă vor începe relocarea utilităţilor în această zonă, după care a mers personal la sediul Companiei de Utilităţi Publice, însoţit de mai mulţi avocaţi, pentru a discuta vizavi de această situaţie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a anunţat, la începutul lunii august, că a început operaţiunea de relocare a conductelor de apă-canal din zona podului peste Dunăre, cel mai important proiect de infrastructură demarat în estul României după 1989.

Licitaţia pentru realizarea podului a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, 18 luni fiind alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 km, care vor face legătura cu podul.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 metri, dintre care 1.120 metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 metri pe malul dinspre Brăila şi 364 metri pe malul dinspre Tulcea. Lăţimea totală va fi 31 metri şi va cuprinde patru benzi de circulaţie a câte 3,50 metri lăţime fiecare, patru benzi de încadrare a câte 0,5 metri lăţime fiecare, două acostamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele urmând să aibă 2,80 metri fiecare. AGERPRES/(A, AS - autor: Ecaterina Ignat, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”