Brăila: Șoferul care a lovit mortal 5 persoane în stația de autobuz, cercetat pentru ucidere din culpă

Brăila: Șoferul care a lovit mortal 5 persoane în stația de autobuz, cercetat pentru ucidere din culpă

Șoferul care a intrat luni dimineață în plin cu mașina într-un grup de persoane ce se aflau într-o stație de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit, este cercetat pentru de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, potrivit unui comunicat remis marți de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

La data de 4 aprilie 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, s-a înregistrat o cauză având ca obiect accidentul de circulație petrecut la aceeași dată în municipiul Brăila, soldat cu decesul a 5 persoane și vătămarea corporală a alteia.

În cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 2, 3 Cod penal și vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 1,2,3 Cod penal.

La locul accidentului s-a deplasat o echipă complexă formată din ofițeri criminaliști, ofițeri de poliție rutieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila pentru a efectua cercetarea la fața locului.

"La data de 4 aprilie 2016, o persoană aflată la volanul unui autoturism marca Renault Megane, pe fondul vitezei excesive și a deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând direct într-o stație de autobuz unde a lovit un grup de persoane. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, și i-au fost recoltate probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii alcoolemiei și/sau a consumului de substanțe cu efect halucinogen', se arată în comunicat.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză.

AGERPRES/(AS — autor: Ecaterina Ignat, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Simona Aruștei)

Citiți mai mult:

Brăila: Șoferul care a lovit mortal cinci persoane într-o stație de autobuz consumase droguri

Brăila: Cinci persoane au murit în urma unui accident într-o stație de autobuz


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa