Brăila: Un stol de 60-70 de berze înfometate şi obosite a făcut popas în apropierea oraşului Ianca

Brăila: Un stol de 60-70 de berze înfometate şi obosite a făcut popas în apropierea oraşului Ianca

Un stol de 60-70 de berze înfometate şi obosite, afectate de vremea nefavorabilă din ultimele zile, a făcut popas în localitatea Plopu, care aparţine de oraşul Ianca, şi a rămas în vecinătatea ariilor naturale protejate Ianca-Plopu Sărat-Comăneasca.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Brăila a trimis o adresă Primăriei oraşului Ianca în care se arată că apariţia berzelor a fost semnalată de o femeie din localitate, care a făcut precizarea că păsările sunt slăbite şi deja 3-4 dintre ele au fost atacate de câinii fără stăpân aflaţi în zonă.

Potrivit APM Brăila, în această perioadă păsările sunt în perioada migraţiei de primăvară, fiind în popas şi odihnă pe ruta de zbor spre spre zonele de cuibărire.

Reprezentanţii APM Brăila fac precizarea că "este posibil ca păsările să fie obosite şi înfometate, fiind afectate de vremea nefavorabilă din ultimele zile", motiv pentru care le solicită autorităţilor din oraşul Ianca, în măsura în care este posibil, să le asigure hrana.

"Vă adresăm rugămintea ca, dacă este posibil, să li se furnizeze ceva de mâncare. Ţinând cont că aceste păsări se hrănesc cu animale mici (broaşte, peşte, şopârle, şerpi), ele au nevoie de hrană de natură animală, cum ar fi resturile de la procesarea cărnii", se arată în adresa APM Brăila.

Primarul oraşului Ianca, Fănel Chiriţa, a declarat că a luat deja legătura cu o societate de creştere a păsărilor aflată în zonă, care a fost dispusă ca, pentru câteva zile, să furnizeze hrană pentru berzele poposite în localitatea Plopu, respectiv 15-20 de kilograme de resturi de pui de la abatorul pe care în deţine.

Tot în această perioadă, un stol de aproximativ 10 berze a fost văzut într-o zonă împădurită de pe raza localităţii Mărtăceşti, comuna Siliştea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...