Brăila: Zece primari, între care şapte PSD, au anunţat că îl susţin pe Tudose (Pro România) la europarlamentare

Brăila: Zece primari, între care şapte PSD, au anunţat că îl susţin pe Tudose (Pro România) la europarlamentare

Fostul premier Mihai Tudose, vicepreşedinte al Pro România şi candidat la alegerile europarlamentare, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, că numărul primarilor din judeţul Brăila care şi-au exprimat în scris susţinerea faţă de Pro România şi candidatul acesteia pentru Parlamentul European a ajuns la zece, între care şapte sunt ai PSD, unul al ALDE, unul al PNL şi unul independent.

"Şi-au exprimat public dorinţa de a fi Pro România domnul primar al comunei Jirlău (PSD) şi doamna primar din comuna Romanu (independent). După ce, săptămâna trecută, am anunţat şi v-am prezentat trecerea de partea binelui a unor colegi primari, la nivel de PSD a început o agitaţie foarte mare, au fost convocaţi, sunaţi ameninţaţi, li s-a sugerat că li se taie fondurile, că îşi pierd mandatele, nişte prostii. Cu ceilalţi am convenit următorul lucru: ca să-i protejăm psihic pe colegii de la PSD, nu îi mai anunţ. O să aibă o surpriză la alegeri", a declarat Tudose.

Ceilalţi opt primari din judeţul Brăila care au declarat în scris că susţin Pro România şi candidatul Mihai Tudose sunt din oraşul Ianca (PSD), oraşul Făurei (PSD) şi comunele Movila Miresii (PSD), Siliştea (PSD), Galbenu (PSD), Surdila Găiseanca (ALDE), Chiscani (PSD) şi Berteştii de Jos (PNL), a menţionat sursa citată.

Tudose a mai precizat că preşedintele organizaţiei PSD Măraşu "l-a rugat" să facă public faptul că "o sută de oameni de la PSD Măraşu au trecut la Pro Romania, cu adeziuni, pentru că nu mai suportau, s-au apucat de treabă şi au făcut şi sediu".

Mihai Tudose, care are cinci mandate de deputat din partea PSD Brăila, a anunţat pe 29 ianuarie 2019, în timp ce era preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, că a demisionat din partid şi s-a alăturat echipei Pro România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!