Brăila: Zeci de berze obosite şi îngheţate au poposit pe un islaz de lângă localitatea Oprişeneşti

Brăila: Zeci de berze obosite şi îngheţate au poposit pe un islaz de lângă localitatea Oprişeneşti

Zeci de berze obosite şi îngheţate au poposit pe un islaz de lângă localitatea brăileană Oprişeneşti, dar spre surprinderea poliţiştilor locali care au încercat să le pună la adăpost, după ce autorităţile au primit mai multe apeluri de la iubitorii de animale, păsările şi-au luat zborul, a declarat joi, pentru AGERPRES, viceprimarul oraşului Ianca, Mircea Mircescu.

"Poliţiştii locali au mers la faţa locului, dar când s-au apropiat, berzele au zburat. Islazul se află în afara localităţii şi acum este acoperit cu zăpadă în strat de 10 cm. Nu s-a mai întâmplat să poposească la noi un număr atât de mare de berze. Mai veneau câte cinci-şase, dar nu de ordinul zecilor, ca acum", a declarat Mircea Mircescu.

Din informaţiile deţinute de "Prietenii Berzelor", singurul ONG din ţară specializat în îngrijirea berzelor albe, în momentul de faţă sunt sute de berze în nordul Moldovei, în judeţul Dolj şi în Brăila, care au dificultăţi de deplasare.

"Berzele rezistă pentru că ele au o capacitate de adaptabilitate uimitoare. Spre exemplu, anul trecut a nins în aprilie, au înflorit pomii şi berzele noastre aveau un ou şi cloceau şi a ieşit şi pui din oul acela. Problema cea mai mare este dacă le degeră picioarele la berze, dar dacă ele dau din aripi, se mişcă, atunci nu sunt într-un pericol iminent", potrivit preşedintelui ONG-ului "Prietenii Berzelor", Miruna Gritu. AGERPRES / (A - autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…