Brâncuşi145/Documentar despre Constantin Brâncuşi, proiectat pe faţada TNB

Brâncuşi145/Documentar despre Constantin Brâncuşi, proiectat pe faţada TNB

Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti va proiecta pe faţada de la intrarea Sălii Mari, vineri, la împlinirea a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, un scurt documentar despre marele sculptor român.

"Anul acesta, pe 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi. Totodată, pentru cinstirea memoriei marelui artist, ziua de 19 februarie a fost declarată Ziua Naţională Constantin Brâncuşi. Pentru a marca această aniversare, Teatrul Naţional 'I.L.Caragiale', alături de alte instituţii culturale din Bucureşti şi din ţară, va proiecta pe faţada de la intrarea Sălii Mari, un scurt documentar despre Constantin Brâncuşi, în seara zilei de 19 februarie 2021, în intervalul dintre orele 19,00-21,00. De asemenea, filmul va fi distribuit şi pe pagina de Facebook a teatrului", informează TNB pe pagina de Facebook.


Pe 19 februarie se împlinesc 145 de ani de la naşterea marelui sculptor român.

Prin Legea 305/2015, Parlamentul a declarat data de 19 februarie drept "Ziua Brâncuşi". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

2 Voi ați citit ce spune Vanghelie despre Piedone?

3 Mearsheimer / „Rusia va anexa încă 4 regiuni din Ucraina”

4 VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul …

5 „Peter a ieşit din cameră, s-a dus în bucătărie, a scos un cuţit şi a început să se plimbe prin casă cu cuţitul în mână”