Brașov: Aproximativ 2.000 de oameni au protestat duminică în fața Prefecturii și a sediului PSD

Brașov: Aproximativ 2.000 de oameni au protestat duminică în fața Prefecturii și a sediului PSD

Aproximativ 2.000 de persoane, dublu față de săptămâna trecută, potrivit unor surse din Jandarmerie, au protestat duminică, începând cu ora 18,00, în fața Prefecturii Brașov și a sediului PSD din Piața Sfatului, față de proiectele de ordonanță din justiție.

"Jos corupția", "PSD, ciuma roșie", "Și Brașovul cere fără grațiere", "DNA să vină să vă ia", "Jos Iordache", au fost câteva dintre scandările protestatarilor. De asemenea, manifestanții au purtat pancarte cu mesaje precum: "La închisoare, nu la guvernare","Noi suntem poporul", "Jos corupția","Politicieni, vă vedem".

"Suntem aici pentru că ne dorim o Românie mai justă, o Românie cu infrastructură, o Românie cu sănătate, cu educație. Este foarte bine că suntem mai mulți decât duminică trecută pentru că noi chiar încercăm să oprim abuzurile, să oprim niște hoți care au furat, numai în anul 2015, două miliarde de euro, iar acum vor să scape. Dragnea spune că nu știe despre ce este vorba când este întrebat despre ordonanțe, că nu e la Guvern. Dar când este vorba despre buget, toți se duc la ei. Dezbaterea de luni, de la Ministerul Justiției, este tot o fumigenă aruncată în ochii oamenilor, a spus Radu Hossu, unul dintre cei prezenți la protest.

În jurul orei 18,30, participanții la protest s-au deplasat în marș pe strada Republicii, în Piața Sfatului, în fața sediului PSD, unde, timp de o jumătate de oră, au scandat "Demisia", "Rușine, rușine să vă fie", "În democrație, hoții stau la pușcărie", "Referendum", "Dragnea nu uita, România nu-i a ta", "PSD, ciuma roșie".

Apoi, protestatarii s-au întors în fața Prefecturii pentru puțin timp, după care s-au deplasat până în fața Teatrului Dramatic, în apropierea sediului DNA Brașov, în semn de susținere pentru procurori.

Protestatarii s-au deplasat apoi pe strada Republicii, în Piața Sfatului, unde au mai rămas până la ora 20,30. Protestul s-a desfășurat fără incidente, pe toată perioada desfășurării fiind prezenți și jandarmii.

Este al treilea protest care are loc de la începutul lunii ianuarie la Brașov, dar numărul participanților a fost dublu duminică seara, față de acțiunile de protest precedentele, la care au participat câteva sute de oameni.

AGERPRES/(A — autor: Jana Pintili, editor: Oana Popescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență