Brașov: Audierile de miercuri de la DNA s-au încheiat după mai bine de 20 de ore

Brașov: Audierile de miercuri de la DNA s-au încheiat după mai bine de 20 de ore

Audierile maraton desfășurate miercuri la DNA - Serviciul Teritorial Brașov, într-un dosar care vizează retrocedarea unor terenuri forestiere, s-au încheiat în cursul nopții de miercuri spre joi, după mai bine de 20 de ore.

Ultimii care au ajuns, miercuri noaptea, în fața procurorilor au fost prințul Paul și soția sa Lia. Aceștia au sosit la sediul DNA Brașov în jurul orei 22.30, însoțiți doar de avocați și au rămas în sediul DNA mai bine de o oră. Prințul Paul nu a dorit să facă niciun fel de declarații nici la intrare și nici la ieșire, doar prințesa Lia a afirmat că este o datorie cetățenească să coopereze. "Este responsabilitatea fiecărui cetățean român să fie util și este normal să coopereze", a declarat aceasta.

Din mașina cu care prințul Paul și prințesa Lia au fost aduși la Brașov au fost transportați în sediul DNA doi saci cu documente. După terminarea audierilor avocații cuplului au precizat că vor remite un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat DNA transmis miercuri AGERPRES, senatorul Ilie Sârbu este urmărit penal pentru folosirea influenței de o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul folosirii de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

De asemenea, deputatul Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, iar deputatul Ioan Adam, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituirea unui grup infracțional organizat, trei infracțiuni de cumpărare de influență.
Pe parcursul zilei de miercuri au fost audiați Ilie Sârbu, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, doi judecători de la Tribunalul Covasna, respectiv Lorand Andraș Ordog și Gabriel Uță, și judecătorul Roxana Adam de la Tribunalul Brașov (soția deputatului Ioan Adam).

În același dosar a fost pus sub acuzare și directorul general RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Conform DNA, prejudiciul în sarcina RNP Romsilva în acest caz este de 304 milioane de euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier. Niciunul dintre cei audiați miercuri nu a primit mandat de reținere pentru 24 de ore.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?