Braşov: Doi bărbaţi, arestaţi preventiv în dosarul scandalului de la Codlea

Braşov: Doi bărbaţi, arestaţi preventiv în dosarul scandalului de la Codlea

Doi bărbaţi au primit mandate de arestare preventivă, marţi spre miercuri noaptea, aceştia fiind cercetaţi pentru ultraj, în dosarul scandalului care a avut loc, luni, la Codlea, a informat preşedintele Tribunalului Braşov, Gabriela Ciolacu.

Conform sursei citate, decizia a fost contestată de cei doi.

Cei doi bărbaţi, membri ai aceleiaşi familii, sunt învinuiţi de rănirea unui jandarm de la Gruparea Mobilă Braşov şi a doi poliţişti locali din Codlea, care au făcut parte, luni seara, din forţele de intervenţie care au participat la aplanarea conflictului dintre mai multe familii de etnie romă, se arată în referatul de specialitate al procurorului de caz de la Tribunalul Braşov.

Unul dintre cei doi bărbaţi arestaţi preventiv l-ar fi rănit atât pe jandarm, cât şi pe un poliţist local care a tras asupra sa, pentru a-l calma, cu un pistol cu şocuri electrice.

Jandarmul a reuşit să pareze lovitura la cap, fiind rănit la o mână, suferind leziuni care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale. Poliţistul local a primit şi el o lovitură în cap, lopata rupându-se. El a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, care, potrivit Serviciului de Medicină Legală, va necesita 45 de zile de îngrijiri medicale.

Celălalt bărbat ar fi atacat ulterior un al doilea poliţist local, lovindu-l cu o bâtă din lemn în cap, cauzându-i un traumatism cranio-cerebral care va necesita 40 de zile pentru vindecare.

Conform sursei citate, scandalul ar fi pornit de la membrii familiei P., din care fac parte cei doi bărbaţi, care i-au provocat pe ceilalţi romi din cartier la bătaie, fiind înarmaţi cu bâte de lemn şi lopeţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…