Brașov: Dosar penal în cazul femeii din Făgăraș decedată după ce a fost operată de fibrom uterin

Brașov: Dosar penal în cazul femeii din Făgăraș decedată după ce a fost operată de fibrom uterin

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă judecătoria Brașov, Carmina Reit, a declarat vineri, cu privire la cazul femeii de 49 de ani din Făgăraș care a decedat după o operație de fibrom uterin, că a fost înregistrat un dosar în cauză și se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

"A fost înregistrat dosarul. Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu conform plângerii pe care a depus-o fiul persoanei decedate. Vineri a fost efectuată autopsia. Există niște concluzii preliminare, dar urmează să fie efectuate niște analize histopatologice la Institutul Național de Medicină Legală", a spus prim-procurorul.

În acest moment dosarul se află la Poliția Municipiului Brașov — Serviciul Investigații Criminale. Femeia care a decedat pe data de 7 martie avea 49 de ani, iar familia acesteia a depus o plângere penală, acuzând prin intermediul presei pe chirurgul care a operat-o pe pacientă că i-ar fi secționat acesteia, fără să-și dea seama, ureterul stâng, care leagă rinichiul de vezică, iar această problemă ar fi cauzat ulterior decesul.

Unul din cei doi fii ai femeii decedate care a venit, vineri, să ridice trupul neînsuflețit de la Serviciul de Medicină Legală Brașov a declarat jurnaliștilor că a depus plângere la Parchet și speră să se facă dreptate să nu se mai întâmple și cu alte persoane ce s-a întâmplat cu mama lui.

Potrivit acestuia, femeia din localitatea Comăna, de lângă Făgăraș, a fost operată în 20 februarie la Spitalul Municipal din Făgăraș de fibrom uterin însă chirurgul ginecolog i-a secționat din greșeală ureterul. După cinci zile de spitalizare, timp în care femeia s-a simțit rău, dar nu i-a fost administrată decât glucoză fără a-i fi făcute analize suplimentare, potrivit declarației unuia dintre fii, aceasta a fost externată de la spitalul din Făgăraș, iar după o zi de stat acasă a fost transportată în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

"Mama era sănătoasă înainte de operație, muncea, nu a avut nimic. Eu nu am vorbit cu doctorița care a greșit, dar a recunoscut că a greșit și că îi pare rău. Vreau să fie pedepsită și să se facă dreptate. Noi am pierdut-o pe mama și cineva trebuie să plătească", a spus acesta.

Fiul decedatei a acuzat și modul în care s-a comunicat cu pacienta și familia acesteia de către personalul medical de la spitalul din Făgăraș.

"Putea să i se facă o radiografie să vadă ce se întâmplă, dar nu i-a făcut nimic. După cinci zile a externat-o dar fără să i se dea biletul de externare pentru că nu funcționa sistemul informatic al spitalului și i s-a spus că îl va primi când va veni să-i scoată ațele. A stat o zi acasă, timp în care s-a simțit foarte rău. Am sunat după ambulanță și a fost transportată mai întâi la spitalul din Rupea, apoi la spitalul din Făgăraș unde i s-au făcut niște analize, dar fără să ni se spună rezultatul, apoi a trimis-o de urgență la Brașov. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov i s-a făcut o singură ecografie și au văzut repede ce are, uretera tăiată și abdomenul plin cu urină. Medicii de aici au făcut tot ce au putut, dar după o săptămână, timp în care a fost ținută în comă indusă a decedat", a mai spus fiul femeii.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, dr. Daniela Neculoiu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că pacienta a ajuns în stare gravă la spitalul din Brașov și că s-a făcut tot ce a fost posibil pentru salvarea ei, dar din păcate după o săptămână a decedat.

"Pacienta a ajuns în Serviciul de Primiri Urgențe a spitalului nostru în stare gravă, cu ocluzie intestinală. S-a intervenit de urgență chirurgical, chirurgul alături de urologi care au constatat secțiunea ureterului. S-a reimplantat ureterul în vezica urinară, dar evoluția pacientei a fost trenantă și a dus până la urmă la deces. Pacienta a stat internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență din 26 februarie până în data de 7 martie când a decedat. Inițial a fost echilibrată hemodinamic, dar apoi evoluția nu a fost favorabilă, era și o stare de sepsă. Echipa de medici formată din chirurg, urolog, ateist a făcut tot ce a fost posibil pentru salvarea femeii, dar din păcate a decedat", a spus managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Comisia de malpraxis din cadrul Colegiului Medicilor Brașov va efectua o anchetă și va analiza cazul acestei femei, a mai adăugat dr. Daniela Neculoiu.

AGERPRES / (AS — autor: Jana Pintili, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...