Brașov: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul profesoarei de la un liceu din Săcele diagnosticată cu TBC

Brașov: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul profesoarei de la un liceu din Săcele diagnosticată cu TBC

Poliția municipiului Săcele a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, pentru a stabili dacă o profesoară de la Liceul "George Moroianu" din Săcele diagnosticată cu TBC știa că are respectiva boală sau a ascuns-o, au menționat, joi, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov.

"În prezent, colegii de la Poliția municipiului Săcele s-au autosesizat în acest caz, fiind întocmit un dosar penal conform art. 352 Codul Penal care prevede zădărnicirea combaterii bolilor. S-a început urmărirea penală în rem, sub coordonarea unui procuror și vor verifica toate ipotezele. Dosarul a rămas în supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a fi pronunțată o soluție în acest caz", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.

O profesoară din județul Prahova, detașată la Liceul "George Moroianu" din Săcele, a fost diagnosticată cu TBC la sfârșitul lunii decembrie 2016, în prezent fiind internată la un spital din Prahova.

După întoarcerea din vacanța de iarnă, atât elevii cât și cadrele didactice au fost testați pentru a se vedea dacă au contactat microbul respectiv. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, Claudia Bularca, pentru 60 de elevi testul a ieșit pozitiv. "Sunt infectați, dar nu manifestă boala. Vor face teste suplimentare cu medici pneumologi pediatri, iar dacă în urma acestor teste se va depista ceva vor intra pe chimioprofilaxie și pe tratamente adecvate acestei boli", a spus reprezentanta DSP Brașov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!