Braşov: Două asistente de la substaţia din Codlea a Ambulanţei, confirmate cu COVID-19

Braşov: Două asistente de la substaţia din Codlea a Ambulanţei, confirmate cu COVID-19

Angajaţii Substaţiei Codlea a Serviciului de Ambulanţă sunt izolaţi la domiciliu, iar patru asistenţi şi un ambulanţier sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, după ce două asistente au fost confirmate cu COVID-19.

Conform managerului general al SAJ, David Levente, două dintre asistentele de la Substaţia din Codlea s-au prezentat marţi dimineaţa, în timpul lor liber, la Spitalul de Boli Infecţioase, una reclamând simptome respiratorii, iar cealaltă afirmând că a avut zilele anterioare astfel de probleme.

Rezultatele testului au fost transmise uneia dintre asistente în cursul serii aceleiaşi zile, acestea fiind pozitive.

"În acel moment, respectiva angajată a Substaţiei Codlea intrase în tură de 45 de minute, fără însă a efectua vreo cursă cu maşina de ambulanţă. Imediat a sunat coordonatorul medical şi i-a raportat situaţia. I s-a interzis plecarea în vreo cursă şi s-a dat dispoziţia dezinfectării maşinii în care se afla, precum şi a Substaţiei de Ambulanţă", a precizat DSP Braşov.

Asistenta a fost preluată de la serviciu, iar colega acesteia, ulterior, de la domiciliu, de echipajul SMURD dedicat transportului pacienţilor cu COVID-19.

Toţi ceilalţi opt angajaţi ai Substaţiei Codlea s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind internaţi doi asistenţi şi un ambulanţier.

Conform sursei citate, s-a început ancheta epidemiologică în acest caz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...